Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádež na železnici

Pachatel odcizil ze sloupů trolejí měděné lana za sto tisíc korun. 

Policisté ze Studénky prošetřují okolnosti krádeže měděných lan v celkové hodnotě přes sto tisíc korun. Ke krádeži došlo v době od 13. do 18. listopadu na železniční trati Studénka – Jistebník, mezi kilometrovníky 248,700 až 249,550. Doposud neznámý pachatel ze sloupů elektrických trolejí trakčního vedení odcizil celkem 480 metrů napínacího měděného lana. K obecnému ohrožení nedošlo a hlavní troleje nebyly poškozeny.


Stalo se …


Pachatele asi zlákal batoh ve vozidle

Neznámý pachatel v noci na 18. listopadu násilím vnikl do zaparkovaného vozidla Ford Focus v Sedlnicích. Z vozidla následně odcizil plátěný batoh, položený na zadním sedadle. Dále si pachatel odnesl peněženku, položenou ve dveřích řidiče, ve které byla finanční hotovost, doklady a platební karta. Majiteli vozidla tak vznikla škoda na odcizených věcech ve výši 12 tisíc korun a škoda poškozením vozidla ve výši tisíc pět set korun. Příborští policisté případ šetří jako trestné činy krádeže a  neoprávněné držení platební karty. Policisté opětovně apelují na motoristy, aby ve vozidlech nenechávali žádné cenné věci, které by mohly lákat pachatele trestné činnosti.


Krádež dřevní hmoty

Škodu za čtrnáct tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v noci na 18. listopadu odcizil z areálu firmy v Děrném dřevo. Pachatel z haly odcizil šest kusů dubových trámu a jeden kubík dubových desek v délce 2 metrů. Fulnečtí policisté po pachateli krádeže intenzivně pátrají.


Vloupání do prodejny

Neznámý pachatel vnikl v noci na 19. listopadu do prodejny potravin v Jeseníku nad Odrou. Po násilném vniknutí z prodejny odcizil cukrovinky, alkoholické nápoje, cigarety a uzeniny. Poškozené společnosti tak byla způsobena doposud neustanovena škoda odcizením, která však přesáhne částku pět tisíc korun. Poškozením byla škoda předběžně vyčíslena na dva a půl tisíce korun.

vytisknout  e-mailem