Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež objasněna

ROKYCANY - Od září loňského roku šetřili policisté případ, který se jim podařil objasnit. Podezřelý si již převzal záznam o sdělení podezření z porušování domovní svobody.  

     Dne 17. 9 . 2013 okolo 23:00 hodiny dosud neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek v ul. Šťáhlavská v Rokycanech. Pachatel  okolí rodinného domu prohledal a po chvíli byl vyrušen majitelem domu. Neznámý muž neváhal a napřáhl se na majitele domu, ten muže  uchopil za ruce, aby předešel jakémukoliv napadení. Nezvaný host  několikrát kopl do majitele domu do dolních končetin, následně se mu vysmekl a z pozemku  utekl  směrem k benzínové čerpací stanici.  Po následné kontrole majitel domu zjistil, že pachatel si na zahradě připravil prodlužovací kabely různých délek, které si uložil k plotu u domu. Při útěku pachateli nezbyl čas si připravený lup odnést a kabely zůstaly na pozemku. Majitel měl v úmyslu kabely uklidit z pozemku až v ranních hodinách, avšak  dne 18. 9. 2013 zjistil, že kabely se na pozemku nenachází. Odcizením majiteli  vznikla škoda ve výši přes 5 tisíc korun.   V současné době jednání pachatele šetří policisté z obvodního oddělení Rokycany, kteří proti neznámému pachateli zahájili úkony trestního řízení pro podezření z pokračujícího přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody.
     Rokycanští policisté se případem intenzivně zabývali od jeho oznámení a podezřelého se podařilo ustanovit. Muž ve věku 38 let si včerejšího dne na obvodním oddělení z rukou mužů zákona převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Případ policisté vedou ve zkráceném přípravném řízení.

 

nprap. Hana Kroftová
21. února 2014

vytisknout  e-mailem