Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež objasněna

CHOMUTOVSKO - Klávesy jsou zpět u svého majitele; Při kontrole měl část lupu u sebe. 

Chomutovští policisté se zabývali oznámením o krádeži hudebních kláves v hodnotě 30 tisíc korun, které někdo odcizil z bytu v centru Chomutova. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že klávesy měla ukrást žena, která v té době bydlela v jiném bytě stejného domu. Odcizené klávesy se policistům podařilo zajistit v zastavárně a poté je vrátili jejich majiteli. Čtyřiadvacetileté ženě z Chomutova sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Pokud její vinu prokáže soud, hrozí jí až dvouleté vězení.

Při kontrole měl část lupu u sebe

Podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku čelí 32letý muž z Klášterce nad Ohří. Podle informací policistů se měl dotyčný před Vánocemi vloupat do osobního automobilu zaparkovaného v ulici Královéhradecká.

Původně neznámý pachatel do vozidla vniknul po rozbití skleněné výplně a odcizil z něho autorádio, tři litry vína a pouzdro s doklady a platební kartou. Majiteli tím vznikla více než pětitisícová škoda. O pár dní později klášterečtí policisté kontrolovali zmíněného muže, neboť měli informaci, že by s vloupáním mohl mít co dočinění. Při kontrole u něho nalezli a zajistili část věcí, které byly ve vozidle odcizeny. Podezřelého zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání uvedených trestných činů. S ohledem na jeho nedávné odsouzení za podobné jednání ho soud může v případě prokázání viny poslat za mříže až na tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 3. ledna 2023

vytisknout  e-mailem