Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež osobního vozu tovární značky Škoda 110

Tábor - Pachatel vypátrán. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Tiskovým servisem ze dne 26. září 2012 žádali táborští policisté veřejnost o spolupráci při pátrání po odcizeném vozidle tovární značky Škoda 110, červené barvy. Velmi zachovalou „stodesítku“ si majitel cenil na částku 20 000 korun.
Vůz roku výroby 1971 s vyobrazením tygra na přední kapotě neušel díky informacím v médiích pozornosti občanů. Na základě jejich upozornění policisté již druhého dne po vyhlášení pátrání automobil zajistili. Jak se ukázalo, pachatel k veteránu úctu neměl. Při krádeži vytrhl spínací skříňku zapalování, cestou naboural a poškodil tak pravý přední nárazník a blatník a navíc ze zavazadlového prostoru odcizil plastový box s nářadím. Majiteli tím způsobil škodu ve výši odhadem 4 000 korun.
Vypátrat pachatele již byla práce pro policisty. Na místě zajištěné stopy a další získané informace je neomylně dovedly k muži (42) z Českobudějovicka. Páchat trestnou činnost na Táborsko nevyjel poprvé. V nedávné době jej zde policisté zadrželi přímo při činu, kdy ve stavu omámení návykovou látkou vykrádal nákladní vozidlo. O jeho potrestání tak bude opět rozhodovat soud.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
2. října 2012
 
 

vytisknout  e-mailem