Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež peněz a šperků

Tábor – Soběslav – Okradla seniorku. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Soběslavští policisté šetří další z útoků na seniory.
Krátce po poledni ve čtvrtek uplynulého týdne (2. 7. 2015) oslovila neznámá žena seniorku (77) v jednom z bytů na místním sídlišti Svákov. Pod legendou zanechání vzkazu pro sousedku, které nese finanční přeplatek za údajné mytí oken, požádala seniorku o papír a tužku. Tím se vetřela do jejího bytu a i následně ji zaměstnávala dalšími požadavky, jako rozměnění peněz či darování obálky na uvedený finanční obnos. Po jejím odchodu seniorka následně zjistila, že ji z ložnice bytu zmizela zde uložená finanční hotovost a zlaté šperky. Svou škodu odhadla na částku bezmála 46 000 korun.
Dle získaného popisu je z uvedené krádeže důvodně podezřelá žena ve věku přibližně 35 let, snědé pleti, menší, asi 150 cm vysoké postavy. Na hlavě měla blíže neurčený klobouk a hovořila plynulou češtinou. Bližší informace nebyla seniorka schopna policii poskytnout. Není rovněž vyloučeno, že uvedená podezřelá žena nebyla doprovázena dalšími osobami.
Obracíme se tímto na každého, zejména obyvatele soběslavského sídliště Svákov, kdo by k uvedenému skutku mohl poskytnout jakékoliv další poznatky, aby své informace předal místním policistům na jejich služebně v Palackého ulici číslo 94/2 či telefonní lince číslo 974 238 740. Děkujeme.
Zároveň opětovně varujeme zejména seniory, aby v takovýchto případech byli velmi obezřetní a v žádném případě nepřipustili, aby se cizí osoby dostaly do vnitřních prostor jejich bytů či rodinných domů.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. července 2015
 

vytisknout  e-mailem