Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež peněz a šperků

Neznámý pachatel využil opět důvěřivosti seniora a v bytě jej okradl... (hlasová schránka 974221116) - platnost pro den 5.7.2008 

Dne 3. července 2008 v Českých Budějovicích, krátce před polednem , vstoupil pod věrohodnou legendou neznámý pachatel do bytu ke starší pani. V průběhu asi půlhodinové návštěvy využil nepozornosti majitelky bytu ke krádeži naspořených peněz a šperků. Vzniklá škoda dosáhla 85.000 korun.

     Tyto případy bývají pro okradené osobní tragédií a lze jen těžko tlumit jejich následky. V mnoha případech dostane policie oznámení pozdě a se strohými a neúplnými informacemi a pak chyťte zloděje... Upozornění vydávaná k této formě kriminality  nedosahují potřebného účinku a proto se policie obrací na širší veřejnost se žádostí o pomoc. Legendy používané pachateli s cílem dostat se do obydlí jsou ve většině případů lehce prověřitelné. Žádná pak není taková, aby občana donutila okamžitě někoho do bytu vpustit. Raději se obraťte na někoho z blízkých či sousedů a v neposlední řadě na policii i prostřednictví tísňové linky o konzultaci bezprostředního postupu. Vždy je na místě pozornost ke svému okolí a uvědomění si skutečnosti stárnutí každého z nás s tím, že sami jednou budeme potřebovat pomoci.

vytisknout  e-mailem