Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Krádež peněz na poště

Pachatel přeskočil přepážku, odcizil peníze a beze slova zmizel 

   V pátek v podvečerních hodinách, krátce po 17:00, přišel na jednu pardubickou poštu zloděj. Ten přeskočil 2,5 metrů vysokou bezpečnostní přepážku, za ní odcizil finanční hotovost, následně si otevřel okno a tak, jak rychle přišel, tak i rychle odešel. Z taktických důvodů nebudeme sdělovat výši odcizené finanční částky ani poskytovat záznamy z bezpečnostních kamer. Zloděj přítomným nevyhrožoval zbraní ani násilím.

   K pachateli můžeme říci to, že se jednalo o muže mrštné atletické postavy, výšky asi 180 - 190 cm, který měl na hlavě černou čepici tzv. "bejsbolku" s kšiltem do čela. Dále na sobě měl světlou krémovou bundu a černé kalhohy. Kolem krku měl černou látku, možná rolák.  Na místě nemluvil, pouze překonal překážku, odcizil peníze a beze slova utekl. Událost šetříme jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním a vzhledem k výši škody hrozí pachateli trest odnětí svoboy až na tři roky.

   Kriminalistický technik na místě zajistil řadu stop a pardubická kriminálka po pachateli intenzivně pátrá. Pokud byste měli nějaké bližší informace, které by mohly naše kriminalisty zajímat nebo pokud jste se v uvedenou dobu pohybovali v blízkosti městské části "Galanta" a Vaše svědectví by mohlo přispět k objasnění případu, zavolejte nám na linku 158.

vytisknout  e-mailem