Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež peněz z kanceláře školy

Tábor - Pozor na zloděje. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté upozorňují na zvýšený počet krádeží nejen finančních hotovostí, ale i odložených mobilních telefonů či tašek s osobními doklady, platebními kartami a jinými cennostmi. Zloději drze a bezostyšně vniknou kamkoliv, kde mohou předpokládat možnost čehokoliv k odcizení. Vybírají si kanceláře obchodů, úřadů, firem, zemědělských družstev, škol či školek. V případě jejich přistižení na místě mají vždy připravenou výmluvu, nejčastěji to, že hledají práci či nějakou konkrétní osobu, se kterou mají již předem domluvenou schůzku. Po jejich odchodu majitelé zjišťují, že návštěvníci nehledali práci, nýbrž cokoliv k odcizení.
Poslední z těchto případů zaznamenali policisté včerejšího dne, a to na jedné ze základních škol na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře. Po výskytu asi pětadvacetiletého mladíka snědé pleti, který se odvolával na domluvenou schůzku s místním školníkem, zjistili zaměstnanci krádež peněz z jedné z kanceláří školy.
Policisté na tyto případy opakovaně upozorňují. V případě důvodného podezření na tuto trestnou činnost je na místě okamžitě informovat policii na linku 158. Nejúčinnější prevencí těchto krádeží je zabezpečit si své cennosti tak, aby zloději neměli snadnou příležitost.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
8. října 2010

vytisknout  e-mailem