Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež peněženky

Strakonice – Vodňany – Během pěti minut přišly dvě ženy o peněženku.  

Peněženka odložená na parapetu okna v prodejně ve Vodňanech přilákala včerejšího dne neznámého pachatele. Využil této příležitosti a nepozorovaně peněženku s finanční hotovostí, platební kartou, kartou zdravotní pojišťovny a doklady odcizil. Majitelce tak vznikla škoda v celkové výši 2 000 korun.
 
O peněženku přišla také 38letá žena, která nakupovala včera odpoledne v supermarketu ve Vodňanech. Pachatel jí peněženku odcizil z nákupního košíku, kam si ji žena odložila, čímž doplatila na svoji neopatrnost. Během pěti minut tak přišla o peněženku s finanční hotovostí, platební kartou, doklady, kartou zdravotní pojišťovny. Škoda je vyčíslena na 800 korun.
 
Uvedené případy by měly být pro ostatní varováním a zároveň poučením. Policisté opětovně připomínají několik důležitých zásad: peněženku nikde nenechávat volně odloženou, nenosit jí navrchu tašek či kabelek, osobní doklady a platební karty nemít v peněžence, PIN kód od platební karty mít zásadně odděleně, nenosit u sebe vysokou finanční hotovost a raději využívat možnosti bezhotovostního platebního styku. V případě, že budete tyto doporučené rady vycházející z praxe dodržovat, nedáte zlodějům šanci a předejdete tak nepříjemnostem spojených s krádeží.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
30. ledna 2014

vytisknout  e-mailem