Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež peněženky a platební karty

Zloděj využil nepozornosti při nakupování 

Nepozornosti při nakupování využil v pátečních dopoledních hodinách zloděj v jednom z marketů v Kostelci nad Orlicí. Neznámý pachatel  v nestřeženém okamžiku ukradl z kabelky, kterou si čytřiapadesátiletá žena odložila do nákupního košíku, její peněženku s platební kartou. Majitelce tak způsobil škodu přes 2.000 korun.

Policie ČR varuje -  kapsáři vyhledávají místa s větší koncentrací osob. Jedná se o nákupní centra, prostředky městské hromadné dopravy, sportovní a kulturní akce. Využívají nepozornosti lidí a vybírají si osoby, které nemají své osobní věci neustále pod kotrolou !  Samotná krádež bývá blesková, předem pečlivě připravená a nacvičená. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o svých odcizených věcech  dozví mnohdy až s velkým časovým odstupem. O pachateli nemá obvykle ani potuchy.

Nedávejte zlodějům zbytečnou šanci a krádeží předcházejte následujícími opatřeními - neukládejte své peněženky navrch svých tašek nebo v batohu na zádech. Své doklady nenoste v peněžence. Větší obnos peněz s sebou zbytečně neberte. Svá zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu a mějte je stále na očích.

 

 


vytisknout  e-mailem