Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež platební karty

TRUTNOVSKO - Z účtu zloděj odcizil několik tisíc korun. 

Krádež penězKrádež peněz
V úterý dopoledne 9. 9. 2014 se na policisty z Vrchlabí obrátila s žádostí o pomoc jednačtyřicetiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi poškozené službukonající policista zjistil, že oznamovatelka v průběhu pondělního dne v jedné z kanceláří v Kunčicích nad Labem přišla o svou peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. V úterý ráno oznamovatelka zjistila, že jí lapka v průběhu pondělního dne z bankovního účtu ukradl finanční hotovost. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na necelých 17 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může být soudem pachateli uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po neznámém zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají. 
Policie České republiky v Trutnově tímto opětovně žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte šanci zlodějům svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Policie rovněž upozorňuje všechny občany, kteří se stanou obětí majetkové trestné činnosti, při které dojde ke krádeži platební karty, nechť ihned cestou peněžního ústavu kartu zablokují. Mějte na paměti, že se včasnou blokací platební karty dá předejít nechtěnému výběru ušetřené finanční hotovosti.
por. Bc. Udo Ertner
10. 9. 2014 v 11:15

vytisknout  e-mailem