Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež plechových van

Písek – Milevsko – Nezastavil je ani ostnatý drát. 

Povedená skupina tří mladých mužů a jedné ženy ( 1996, 1995, 1994 a 1996) čelí obvinění z majetkové trestné činnosti, kterou měli spáchat v lednu letošního roku v Milevsku. Každý má na dvou případech svůj podíl a roli, někteří aktivně škodili, jiní hlídali, domlouvali se a svou trestnou činnost si společně plánovali.
 
V prvním případě jde o vloupání do bytového domu, kde dva z obviněných vykopali dveře do čtyř bytů a společně s mladou ženou vnikli do interiérů a odštípali elektrické kabely, získanou měď poté zpeněžili ve sběrně.
 
Druhý případ skončil přistižením pachatelů milevskými městskými strážníky. Dva z obviněných překonali oplocení a vnikli na zahradu, nezastavil je ani ostnatý drát a přes plot přeházeli čtyři skelety van, žena měla za plotem hlídat. Strážníci je přesto při krádeži přistihli a pachatelé museli vany vrátit zpět.
 
Případ si poté převzali policisté z obvodního oddělení a po prošetření událostí mohla včera vyšetřovatelka zahájit trestní stíhání všech aktérů. Vyšetřování dále pokračuje.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová,pi.pis@pcr.cz
5. března 2015

vytisknout  e-mailem