Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež, podvod, padělání

SOKOLOVSKO – Nechala si vyrobit vysvědčení 

Vloupali se do neobydleného domu
Krasličtí policisté sdělili 16. ledna 2013 podezření dvěma mužům ve věku 30 a 22 let z přečinu krádeže. V lednu se měli oba muži vloupat do neobývaného rodinného domu, kde měli odcizit 5 kusů plechových radiátorů, které demontovali od topného systému, dále měli vzít vodní čerpadlo, malé střešní okno s kovovým rámem a drátěným sklem. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku necelých 15 tis. Kč. 
Za krádež hrozí oběma mužům až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Neoprávněně pobírala příspěvek na bydlení
Z podvodu je obviněná 37letá žena z Rotavy. Žena měla zažádat o dávku státní sociální podpory a to konkrétně o příspěvek na bydlení. Jako žadatelka předložila fiktivní nájemní smlouvu uzavřenou mezi její osobou jako nájemcem a bytovým družstvem jako pronajímatelem a také na úřadě předložila fiktivní list nájemníka. Ověřením bylo zjištěno, že na její jméno, není nájemní smlouva uzavřená. Z tohoto důvodu neoprávněně pobírala příspěvek po dobu 9 měsíců. Škoda vůči úřadu práce je vyčíslena na částku přesahující 50 tis. Kč.

Nechala si vyrobit vysvědčení
Kriminalisté sdělili 17. ledna 2013 podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny 42leté ženě ze Sokolovska. Podezřelá si měla vyzvednout na poště doporučenou zásilku, za kterou zapaltila přes 14 tis. Kč. Obsahem zásilky bylo vysvědčení o maturitní zkoušce s hlavičkou obchodní akademie na jméno podezřelé. Čtyřiadvacetiletý muž z Kladna se přiznal, že na základě objednávky podezřelé padělal veřejnou listinu. Podezřelé nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
18. ledna 2012

vytisknout  e-mailem