Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež pohonných hmot

KARLOVY VARY – Za své jednání muž skončil ve vazbě 

Karlovarští kriminalisté vyšetřují od března letošního roku krádež pohonných hmot na jedné z karlovarských BČS. Policisté zahájili trestní stíhání proti obviněnému cizinci, který se zdržuje na území naší republiky. V březnu na benzinové čerpací stanici natankoval, a to do kanystrů uložených v zavazadlovém prostoru ve vozidle Hyundai celkem 167 litrů motorové nafty. U dalšího stojanu natankoval stejným způsobem celkem 50 l benzinu Natural 95. Z benzinové čerpací stanice po natankování odjel bez zaplacení načerpané nafty a benzinu.
 
Další krádež se stala v Praze 5, Hlubočepích, kde obviněný muž jako řidič natankoval do vozidla celkem 29.99 litrů benzinu a od čerpacího stojanu poté bez zaplacení odjel.
 
Uvedeného jednání se dopustil, ačkoliv byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen, naposledy rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech. Vozidlo v době krádeže řídil i přesto, že má Okresním soudem v Rakovníku, vysloven zákaz řízení motorových vozidel všeho druhu, a to v délce trvání do roku 2015.

 
Cizinec se zdržoval na různých místech naší republiky, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že má odborem cizinecké policie vydané rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu 6 měsíců, po kterou nelze cizinci umožnit vstup na území členských států Evropské unie.
 
Škoda, kterou cizinec krádežemi způsobil, byla odhadnuta na částku přesahující osm tisíc korun. Karlovarský komisař podal návrh na vzetí do vazby. Na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Karlových Varech, byl cizinec vzat do vazby a eskortován do věznice v Ostrově.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
17.dubna 2011

vytisknout  e-mailem