Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež prstenů

LITOMĚŘICE – Byla rychle objasněna ... 

Na konci srpna tohoto roku vnikl tehdy neznámý pachatel do rodinného domu na Libochovicku a odcizil šperky. Do objektu vnikl nezjištěným způsobem a přivlastnil si prsteny z cenného kovu uložené v hrníčku v kuchyni. Škoda byla vyčíslena na více než 20 tisíc korun. Na základě perfektní místní a osobní znalosti se podařilo libochovickým policistům případ v krátké době objasnit. Počátkem tohoto týdne sdělili na policejní stanici podezření 30letému místnímu muži. Pro trestný čin krádeže hrozí podezřelému až dvouleté vězení.

Hbitý zloděj

Trpkou zkušenost s kapsářem zažila mladá žena nakupující v jednom litoměřickém nákupním centru. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a do kabelky, kterou měla poškozená při sobě, sáhl pro mobilní telefon. Hodnotu odcizeného přístroje poškozená vyčíslila na 6 tisíc korun. Po neznámém lapkovi nyní pátrají litoměřičtí policisté.

Ohrožoval sebe i druhé


Podezřelého řidiče kontrolovali policisté v pondělí v časných ranních hodinách u Lovosic. Muž jedoucí ve vozidle značky Opel při kontrole absolvoval dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem 1,38 promile. Další jízda mu byla zakázána. Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až roční vězení.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče – viz informativní tabulka.
 

Litoměřice, 17. 9. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem