Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež radiátorů policisté objasnili

JIHLAVSKO: Dva muži odcizili desítky radiátorů a elektromotory  

Polenským policistům se podařilo objasnit opakované krádeže radiátorů, ke kterým docházelo v době od ledna do února letošního roku v areálu zemědělské společnosti v katastru městyse Luka nad Jihlavou. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež dvěma mužům ve věku pětadvacet a jednadvacet let. Oba byli již v minulosti za spáchání majetkového trestného činu pravomocně odsouzeni.
Podezřelí muži opakovaně vnikli do oploceného areálu společnosti. Poškozeným oknem se dostali do bývalé administrativní budovy. Zaměřili se na radiátory, které byly připevněné na zdi a napojené na ústřední topení. Jeden z pachatelů radiátory odmontovali a druhý je z budovy odnášel. Odcizené radiátory naložili do připraveného vozidla a odvezli. Do objektu se opakovaně vraceli a odcizili tak desítky radiátorů.
Dále policisté při prověřování krádeží zjistili, že dvojice odcizila v další budově areálu na přelomu roku ještě ve dvou případech elektromotory.
Odcizené věci pachatelé prodávali a peníze poté použili pro vlastní potřebu. Krádeží způsobili poškozené společnosti škodu sedmatřicet tisíc korun.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
20. března 2012

vytisknout  e-mailem