Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež si vymyslel

TEPLICKO - Půjčil dodávku a pak si vymyslel její krádež; Auto řídil opilý a další zprávy. 

Krádež si vymyslel

     Minulý týden přijali bílinští policisté trestní oznámení majitele dodávky, který jim uvedl, že mu neznámý pachatel odcizil vozidlo v hodnotě 45 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po autě bylo ihned vyhlášeno pátrání. Ještě týž den policisté dodávku kontrolovali v Bílině a osádka byla velice překvapená, když slyšela, že sedí v kradeném vozidle. Muži v autě shodně vypověděli, že jim ho majitel půjčil, takže byl oznamovatel znovu předvolán a vyšlo najevo, že k žádné krádeži nedošlo. Dodávku zájemci skutečně půjčil, ale když mu auto ve stanoveném termínu nevrátil a nemohl se mu ani dovolat, rozhodl se, že si vymyslí krádež. Vzhledem k tomu, že ke spáchání trestného činu vůbec nedošlo, bude případ odložen.

 

Auto řídil opilý

     Až rok ve vězení by mohl strávit 23letý muž, kterého policisté přistihli opilého za volantem. V noci z pátku na sobotu řídil v centru Teplic osobní auto, při kontrole policisté zjistili, že má v dechu přes dvě promile alkoholu. Noc nezodpovědný muž strávil v policejní cele a po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Nechtěl do vězení

     Policisté obvinili ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 23letého recidivistu. V polovině srpna odcizil v teplickém supermarketu balení dětské výživy, byl ale přistižen a skončil na služebně, kde policisté zjistili, že je na muže vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Ačkoliv si výzvu k nástupu do vězení, kde si měl odpykat desetiměsíční trest, řádně převzal, do „basy“ se mu nechtělo a trestu se vyhýbal. Tím se dopustil dalšího porušení trestního zákoníku, za který mu může soudce pobyt za mřížemi prodloužit až o dva roky.

 

Z domu zmizela klimatizace

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Přítkově odcizil klimatizační jednotku. Zloděj vnikl na pozemek u rekonstruovaného domu a ze zdi odcizil klimatizaci, celková škoda byla vyčíslena na více jak padesát tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až pětileté vězení.

 

 

19. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem