Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež sloupků oplocení u dálnice D3

Tábor – „Ohleduplný, či „vychytralý“ zloděj? (Hlasová schránka 974 238 116) 

Jihočeský úsek dálnice D3 se potýká s dalším útokem zloděje. Po krádežích svodidel od obslužných komunikací a dále pak sloupků oplocení koridoru, kdy si zloděj pospíšil a odcizil sloupky ještě dříve, než stačily zatvrdnout v betonových patkách, šetří policisté další obdobný případ.
Zloděj opět kradl sloupky oplocení. Ty však již jsou pevně zabetonované a tak je odřízl. V době od 7. do 14. července 2015 jich takto zmizelo na 13 kusů, a to z prostoru 67 km, tedy nedaleko o míst, kde dříve došlo rovněž k odcizení svodidel od obslužných komunikací. Hmotná škoda na odcizených sloupcích je odhadnuta na částku 6 500 korun.  
Nutno podoktnout, že počínání zloděje bylo „sofistikované“. Na uvedeném úseku vyřezal každý druhý či třetí sloupek. Oplocení tak zůstalo stát a dále, byť ne již tak stabilně, plní svou funkci ochrany před přebíhající zvěří. Zda tak zloděj konal z „ohleduplnosti“, aby nebyl ohrožen provoz, či spíše z „vypočítavosti“, aby se na krádež hned tak nepřišlo, je stejně, jako další osud sloupků, předmětem šetření místně příslušných policistů táborského obvodního oddělení.
Opětovně se obracíme na každého, zejména na obyvatele obcí podél koridoru dálnice D3, kdo si mohl v souvislosti s krádežemi u dálnice všimnout jakéhokoliv podezřelého dění, a to zvláště výskytu osoby či osob, pravděpodobně s odpovídajícím vozidlem, aby své poznatky předal táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici, telefonním čísle 974 238 700, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
16. července 2015
 
Odkazy do noveho okna

Krádež sloupků oplocení D3 - 01

Krádež sloupků oplocení D3 - 01 

Detailní náhled

Krádež sloupků oplocení D3 - 02

Krádež sloupků oplocení D3 - 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem