Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež sochy je objasněna

LITOMĚŘICE – Dvojici mužů hrozí až pětileté vězení; Brala trika i tepláky…  

Litoměřickým kriminalistům se podařilo objasnit krádež bronzové sochy, ke které došlo počátkem měsíce května uplynulého roku. Do zahrady rodinného domu v Roudnici nad Labem vnikl po překonání oplocení tehdy neznámý pachatel a vyvrátil z betonového podstavce bronzovou sochu poutníka, kterou odcizil. Hodnota sochy byla vyčíslena na více než 400 tisíc korun. Na základě operativního šetření se policistům podařilo vypátrat dva místní muže ve věku 26 a 29let, kteří uvedenou sochu odcizili a před prodejem rozbili na kusy. Ve sběrně druhotných surovin za svou kořist obdrželi pouze několik stokorun. Ke skutku se doznali a v uplynulém týdnu byli obviněni z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V případě soudem uznané viny jim hrozí až pětileté vězení.
 

Brala trika i tepláky
Nepříjemné překvapení čekalo na konci února na obyvatelku jednoho roudnického bytu, když šla sebrat prádlo na balkón. Předběhl jí někdo jiný. Sušící se dámská i pánská trika, tepláky, mikiny a další oblečení sebral ze šňůr tehdy neznámý lapka. Na základě operativního šetření se roudnickým policistům podařilo případ objasnit. Prádlo ze sušáku si odnesla 34letá místní obyvatelka. Proč vnikla na cizí balkon a odnášela cizí ošacení, nyní bude muset vysvětlovat přestupkové komisi.
 

V domě řádil zloděj
Do rodinného domu na Úštěcku se počátkem měsíce dubna vloupal neznámý pachatel. Do domu vnikl po rozbití skleněné výplně okna a odmontoval a odcizil radiátory a vodovodní baterie. Dále v části domu vytrhal a odcizil rozvody elektrického vedení. Škoda je vyčíslena na více než 13 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Po neznámém pachateli pátráme.
 

Peněženka zlákala?
Až dvouleté vězení hrozí neznámému pachateli, který se vloupal v sobotu do osobního vozidla zaparkovaného před jedním domem v Litoměřicích. Po rozbití skleněné výplně okna si z vozidla odnesl peněženku, ve které měl poškozený 2 tisíce korun a veškeré osobní doklady. Po pachateli krádeže pátrají litoměřičtí policisté.
 

Litoměřice, 7. 4. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem