Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež solárního ohřevu

J.Hradec- Spolupachatele policisté odhalili. 

Jindřichohradečtí policisté nyní objasnili krádež  z poloviny července loňského roku. Ustanovili dva podezřelé muže, kteří po předchozí domluvě odcizili z oploceného pozemku, poblíž zde postavené chaty u bazénu solární ohřev vody s podstavcem, hliníkový žebřík a vozík s navinutou zahradní hadicí. Tyto odcizené věci jeden z podezřelých mužů přehodil přes plot druhému muži a poté je  společně naložili do přistaveného dodávkového vozidla Ranault Master, se kterým je odvezli a schovali do stodoly v obci na Jihlavsku. Majiteli tak svým jednáním způsobili škodu  ve výši nejméně  4 590 korun.

Jak policisté zjistili, jeden z podezřelých  mužů se krádeže dopustil  i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen a potrestán rozsudkem okresního soudu v Pelhřimově a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře dvou let, kdy do věznice nastoupil v srpnu 2021. V jeho případě jindřichohradečtí policisté spáchané trestné činy  krádež a  porušování domovní svobody  v souladu se zákonem dne 28. prosince 2021 odložili pro neúčelnost.

Druhý z podezřelých mužů  si dne 29. prosince 2021  převzal prostřednictvím policistů z obvodního oddělení Pelhřimov sdělení podezření. Nyní je trestně stíhán jindřichohradeckými policisty v režimu zkráceného přípravného řízení.

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová, jh.pis@pcr.cz

4.ledna 2022

vytisknout  e-mailem