Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež šperků

Český Krumlov - Brloh - Doma se nezamkla a přišla o šperky 

Přesvědčení, že na vesnici se nekrade a tudíž se nemusí zamykat, je velmi mylné. O tom, že i když je člověk doma by se měl zamykat, se přesvědčila kolem poledne dne 19.září 2013 žena v jednom z rodinných domů v obci Brloh. Zloděj využil příležitosti a vnikl bez vědomí majitelky do domu, kde odcizil šperky za téměř 22 tisíc korun. Žena, která byla v domě, slyšela nějaké šramocení, šla se podívat a objevila v ložnici muže snědé pleti. Ten ani na chvíli nezaváhal a pohotově jí začal nabízet k prodeji povlečení. Žena zboží odmítla a muž odešel neznámo kam. Toho, že byla okradena, si všimla až později.  
 
Dle získaného popisu se jednalo o muže snědé pleti, ve věku do 40 let, zavalité, menší, asi 160 cm vysoké postavy. Muž byl hladce oholen, hovořil plynně česky bez přízvuku.  Byl oblečen do šedé bundy a dlouhých kalhot, na hlavě měl sportovní čepici zřejmě kšiltovku, v ruce nesl dle zjištěných informací balík.
 
Případ šetří českokrumlovští policisté, kteří tímto žádají občany, kteří si v souvislosti s uvedeným případem mohli všimnout jakéhokoliv neobvyklého dění, a to zejména výskytu podezřelých osob či vozidla, aby jim své poznatky předali na jejich služebně v Tovární ulici v Českém Krumlově nebo cestou telefonní linky 974 232 700 či linky tísňového volání 158. Děkujeme.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    pcrckpis@mvcr.cz
23. září 2013

vytisknout  e-mailem