Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež stromů

Tábor – Mladá Vožice – Jedenáct smrků je pryč. (Hlasová schránka 974 238 116)  

Zima je obdobím krádeží dřevní hmoty, ať již stromů z lesa, vytěžených kmenů ze skládek či již zpracovaného palivového dřeva z kůlen a dřevníků. Uvedené případy šetří policisté v celém kraji, nejčastěji na Prachaticku, Českokrumlovsku a Jindřichohradecku. Rovněž na Táborsku se najdou jedinci, kteří vyrazí na dřevo „do cizího“.
Dokazuje to případ z Mladovožicka. V závěru loňského roku zatím neznámý pachatel vytěžil z lesních parcel v katastru obce Slapsko nejméně jedenáct vzrostlých smrků. Majitelům tím způsobil škodu v souhrnné výši odhadem 18 000 korun. Případ šetří policisté místního obvodního oddělení.
Zle předpokládat, že v průběhu topné sezóny bude krádeží dřevní hmoty přibývat. Na místě je tak k zabezpečení i tohoto majetku přijmout účinná opatření.
Rovněž policisté se na uvedenou problematiku v rámci výkonu své služby v terénu více zaměří. Bez spolupráce s místními občany se však neobejdou. Jakékoliv důvodné poznatky k pachatelům této trestné činnosti přivítají na svých služebnách či prostřednictvím policejní linky číslo 158.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
9. ledna 2015
 

vytisknout  e-mailem