Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež televizorů objasněna

TRUTNOVSKO - Obvinění budou trestně stíháni na svobodě. 

Zadržení podezřeléhoZadržení podezřelého
V pondělí 29. 9. 2014 jsme formou tiskové zprávy veřejnost informovali o případu krádeže několika LED televizorů, které zmizely z jednoho z rekreačních objektů v Janských Lázních. Z výpovědi poškozeného, ohledání místa činu a provedeného šetření vyplynulo, že v té době ještě neznámý zloděj v průběhu několika posledních dnů vnikl do penzionu, ze kterého odcizil zcela nové, ještě zabalené televizní přijímače. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil předběžně škodu na necelých 45 tisíc korun.
Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování začali po zlodějích a odcizených televizorech intenzivně pátrat. Deset dnů po oznámení shora uvedeného protiprávního jednání skončil na oddělení trutnovské kriminálky jednapadesátiletý muž, který se ke spáchání krádeže plně doznal. Z provedeného šetření ale vyplynulo, že nebyl jediným, kdo se v uvedeném penzionu v době krádeže nacházel. Z uvedeného důvodu byl v úterý 7. 10. 2014 zadržen jednadvacetiletý mladík, kterému je shora uvedená krádež rovněž kladena za vinu.
Při prováděném šetření a dokumentaci uvedeného skutku detektivové navíc zjistili, že se oba zadržení měli v polovině měsíce září letošního roku ve stejném rekreačním objektu dopustit ještě jedné krádeže. V tomto případě si z nemovitosti odnesli sněhovou frézu a křovinořez. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na 31 tisíc korun.
Po řádném zadokumentování obou případů policejní komisař zahájil proti dvojici zadržených trestní stíhání pro spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za které může být soudem v případě vynesení pravomocného rozsudku uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Trestní stíhání dvojice obviněných bude probíhat na svobodě. 
por. Bc. Udo Ertner
8. 10. 2014 v 10:25

vytisknout  e-mailem