Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež téměř nového materiálu na dům

ÚSTÍ NAD LABEM - Otec nakradl, syn mu pomáhal s materiálem do sběrny. 

V sobotu odcizil devětapadesátiletý muž volně odložené zinkotitanové okapové svody o celkové délce šest metrů a o průměru dvanáct centimetrů, dál čtyři kusy okapových kolen ze zinkotitanu a dále šest železných držáků okapových svodů, které ležely před domem v ulici Žukovova, u pobočky České pošty.
V neděli společně se svým čtyřiadvacetiletým synem převážel železný materiál na kárce, když při průjezdu v ulici Truhlářova na Střekově byli zastavení policejní hlídkou Obvodního oddělení Střekov, které se zdálo jednání obou mužů podezřelé. Hlídce se jejich tvrzení, že jde o materiál získaný od kamaráda, který pracuje na opravě nějaké střechy, nezdálo. V tašce na vozíku totiž kontrolou našli okapové svody a okapová kolena s okapovými držáky, které byly téměř nové, bez rzi pouze sešlapané.
Později, již na služebně Policie, se starší z podezřelých mužů přiznal, kde k materiálu přišel a tím i doznal svou krádež v ulici Žukovova.
Policistům se podařilo zajistit materiál ve výši nejméně dva tisíce korun.
 
 
Policie zajistila dva muže, kteří se pokusili o krádež brusky
V neděli po dvanácté hodině polední zavolal na linku 158 muž, který si povšiml, že se zloději pokouší vysadit z pantů branku u jednoho z pozemků zahrad v Sebuzíně. Policisté dorazili v okamžiku, kdy pachatelé právě vynášeli motorovou, stojanovou dvoubrusku před zahradu. Oba uvedené, znala hlídka z místní a osobní znalosti, jelikož podobnou činností se poměrně často zabývají. 
Majiteli se tak podařilo vrátit majetek za 4 tisíce korun.
 
Pachatel poničil nová auta převážená po železnici
Zatím neznámý pachatel někdy během tohoto týdne poškodil automobily naložené na voze železniční přepravy. Stalo se tak na železniční trase ze stanice Solnice, Týniště nad Orlicí do Ústí n/L – Střekov a byla poničena dvě auta značky Škoda Superb. U jednoho vozu pachatel rozbil skleněnou výplň levého zadního okna vozidla, dále poškodil páčením středový sloupek přilehlý k poškozenému oknu. Ve druhém případě rozbil u vozidla skleněnou výplň levého zadního okna a jemu přilehlého zadního trojúhelníkového okna.
Celková škoda nebyla zatím vyčíslena, ale přesáhne 5 tisíc korun. Z vozidel nebylo nic odcizeno.
 
 
 
Ústí nad Labem, dne 6.11.2013
nprap. Valérie Bartošová
 

vytisknout  e-mailem