Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež v bytě

JIČÍNSKO - Kvůli monitoru riskoval vlastní život.  

Jičínští policisté pátrali po neznámém pachateli, který ve čtvrtek 4. června dopoledne vnikl v Ruské ulici střešním oknem do podkrovního bytu, ze kterého odcizil LCD monitor Samsung v hodnotě 2.500 korun.
 
Na základě provedeného šetření muži zákona zjistili, kdo má krádež na svědomí. Jedná se o sedmadvacetiletého muže z Jičínska, který policistům popsal, jak vše probíhalo. Po schodech se dostal až na půdu, odkud nezajištěným oknem vylezl na sedlovou střechu, po které se spustil k otevřenému střešnímu oknu podkrovního bytu, do kterého vnikl. Zde pak v jednom z pokojů odcizil monitor, který si uložil do přineseného batohu. Stejnou cestou následně byt opustil. Na střeše se mu ale batoh rozepnul a monitor, který z něj vypadl, spadl až na zahradu. Muž ve snaze ho chytit se pustil a údajně sjel až ke střešnímu oknu, kde se v poslední chvíli dokázal zachytit. Poté zmobilizoval všechny síly a střechu opustil. Na zahradě pak sebral rozbitý monitor, který údajně dal do popelnice.
 
Během šetření navíc policisté zjistili, že se měl v březnu loňského roku dopustit v Jičíně krádeže osobního vozidla Opel Astra, které bylo následně nalezeno v Mladé Boleslavi.
 
Muž si v těchto dnech vyslechl obvinění ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci, za což mu v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
24. července 2015 v 13:42

vytisknout  e-mailem