Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež v domě

České Budějovice - Mladíkovi se krádež nepovedla podle jeho představ. 

Jednu z forem trestního řízení, tzv. super rychlé zkrácené přípravné řízení, praktikují v těchto dnech policisté obvodního oddělení Boršov nad Vltavou. V úterý 24. července 2018, na základě poznatků spoluobčanů, zadrželi krátce po spáchání trestného činu, 24 letého mladíka z krajského města, který se vloupal do rodinného domu na okraji Českých Budějovic. Prošel domem, kde poté připravil k věci k následné krádeži v hodnotě několika stovek korun. Díky duchapřítomnosti občanů se mu nepodařilo dokonat své záměry a okamžitě o krádeži informovali policisty na lince 158.

Operační důstojník Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje vyslal na místo jak policisty oddělení hlídkové služby České Budějovice, tak i policisty s místní příslušností – z obvodního oddělení Bošov nad Vltavou.

Ztotožněním mladého muže zjistili, že se jedná o jim známou osobu, proto ho zadrželi a převezli na služebnu, kde s ním zahájili úkony zkráceného přípravného řízení se zadržením pro podezření ze spáchání přečinů Krádež a Porušování domovní svobody, kdy celý případ byl během 24 hodin předán k dalšímu opatření na okresní státní zastupitelství.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. července 2018

vytisknout  e-mailem