Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež v Mýtě a Strašicích

Odcizeno nářadí 

V delším časovém úseku došlo k vloupání do skladové haly ve Strašicích.  Oznamovatel zjistil poškození objektu  v pondělí 28. února,  přičemž k vloupání mohlo dojít již od 3. ledna. Zatím neznámý pachatel  vnikl do prostoru po použití síly, kdy odstranil  kovový ventilátor. Z vnitřních prostor haly pak odcizil  přímočarou pilu, aku vrtačku, rychlovarnou konvici a kabely. Celkově tak měl způsobit škody přesahující 35 tisíc korun.
Do stavební buňky v katastru obce Mýto vnikl zloděj během uplynulého víkendu. Překonal  kovové mříže okna a z buňky pak odcizil elektrocentrálu a vodní kalové čerpadlo. Způsobené hmotné škody nebyly  na místě vyčísleny a budou v rámci probíhajícího šetření doplněny.
První z popsaných případů nyní šetří policisté z obvodního oddělení Hrádek, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a druhý zmiňovaný případ je šetřen policisty z obvodního  oddělení Rokycany. Ti pátrají po pachateli jehož jednání kvalifikovali jako přečiny krádeže a poškození cizí věci.
 

nprap. Jana Tomková
1.3.2011

vytisknout  e-mailem