Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež zboží v obchodě

PLZEŇ - Celkem 4 kožené bundy zmizely z jednoho obchodu a 23 kusů oděvů z druhého. Policisté pátrají po pachateli. 

     Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed se zabývají nahlášenou krádeží čtyř kožených svrchních oděvů v obchodě nákupního centra v Plzni. K tomuto jednání mělo dojít dne 2. srpna 2019 během pracovní doby, kdy neznámý pachatel z prodejní plochy odcizil 4 kusy kožených bund v celkové hodnotě za necelých 24 tisíc korun. S tímto zbožím se nepozorovaně z obchodu vytratil, aniž by za uvedené zboží zaplatil. 

     Slovanští policisté šetří obdobný případ krádeže v obchodním centru v Plzni, kdy neznámí pachatelé (muž a žena) dne 12. srpna 2019 v pracovní době společně vstoupili do jedné z prodejen s oděvy a na prodejní ploše si postupně vkládali do s sebou přinesených igelitových tašek vystavené zboží v celkovém počtu 23 kusů za necelých 22 tisíc korun. S takto ukrytým zbožím prošli přes pokladní zónu bez zaplacení a odešli neznámo kam.

  Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, případy se dále zabývají a po pachateli/pachatelích pátrají. V případě jeho/jejich dopadení a uznání viny hrozí pachateli/pachatelům v pravomocném rozhodnutí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Veronika Hokrová
16. srpna 2019

vytisknout  e-mailem