Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež ve směnárně

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj si odnesl téměř 50 tisíc korun. 

Během nedělní noci byla vykradena budova směnárny v obci Petrovice. Pachatel se do prostor směnárny dostal vylomením okenního rámu. Celkově si zloděj odnes hotovost 7 tisíc korun a 1 650 euro, po přepočtu 40 tisíc korun. Majitelé směnárny mohou připočítat ještě 3 tisíce korun na poškození.
 
Zloděj si vybral pětasedmdesátiletou seniorku 
Stařenka se rozhodla si odpočinout během nákupu v obchodním domě v ulici Tyršova v Trmicích na lavičce před pokladnami a nedokázala ohlídat svou kabelku.
Ke krádeži došlo v neděli krátce po čtrnácté hodině a majitelka bílé kabelky vůbec nezaznamenala, že by se kolem ní někdo pohyboval. Krádeží přišla nejen o nákup, ale i o peněženku s veškerými kartami. Jednalo se o béžovou koženou peněženku s platební kartou ERA Poštovní spořitelny, hotovost ve výši 1 110 korun v bankovkách různé nominální hodnoty, kartičku pojištěnce VOZP, slevové karty PENNY a lékárny MAX, dále byl v kabelce mobilní telefon značky NOKIA C1, zlatostříbrné barvy, duální mobilní telefon NOKIA, černé barvy, dioptrické brýle se stříbrnými obroučkami, dva slunečnicové oleje, dvě Fidorky a Masox zeleninový.
Celková škoda činila dva tisíce korun.
 
Poškození traťového kombinovaného kabelu
V neděli kolem třetí hodiny ranní přerušil nezjištěným předmětem zatím neznámý pachatel traťový kombinovaný kabel s označením TKK8 sloužící pro datová vedení telekomunikačních zařízení a dálkové ovládání trakčního vedení, kdy tento kabel je součástí zařízení pro veřejnou dopravu.
Škoda zatím nebyla vyčíslena.
 
Elektrodispečer Českých Drah později doplnil, že traťový kabel slouží pro datovou komunikaci, která jim umožňuje ovládat věci na dálku. Po jeho vyřazení se musí komunikovat vzduchem, čili přes sms zprávy a úkon poté zajistí výpravčí na příslušné stanici. Dále bylo vyřazeno dálkové ovládání elektrického trakčního napájení elektrických vlaků, které musí nyní ovládat na místě výpravčí příslušné stanice a to minimálně  ve stanicích Upořiny, Ohníč, Ledvice a Světec, čili porucha na železniční trati musela být nahrazena lidským faktorem.
 
Pachatel se v tomto případě dopustil trestného činu Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, kdy mu muže hrozit až šest let odnětí svobody.
 
 
 
 
Ústí nad Labem, dne 29.10.2013
nprap. Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem