Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež ve starožitnictví

Muž předstíral zájem o zlaté šperky, ty pak před zraky prodavačů odcizil. 

Policisté z místního oddělení v Bartolomějské ulici pracují od 5. listopadu na případu krádeže šperků ze starožitnictví v Maiselově ulici v centru Prahy. V ten den totiž přišla na policejní služebnu prodavačka s tím, že předešlého dne byl v prodejně muž předstírající zájem o koupi šperků a ty pak odcizil. Sedmapadesátiletá prodavačka ale krádež zlatého náramku a náhrdelníku zjistila až po tři čtvrtě hodině a událost pak dokonce nahlásila druhý den.
 
Žena měla společně se svým kolegou obsluhovat asi pětačtyřicetiletého muže, který několik desítek minut vybíral zboží. Pak si ale vzal jednu kazetu se šperky a využil toho, že se žena otočila zády. V ten okamžik totiž odcizil náramek a náhrdelník, kazetu vrátil prázdnou a obsluhujícím sdělil, že si musí zatelefonovat a poté se vrátí. Když se po více než půl hodině nevracel, dvojice zkontrolovala kazetu a zjistila, že šperky v hodnotě téměř 70 tisíc korun zmizely.
 
Policisté mají k dispozici kamerové záznamy z prodejny, které zachytily muže podezřelého z krádeže. Hledaný je vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má velmi krátké tmavé vlasy a podle prodavačky ošklivé zuby. S největší pravděpodobností se jedná o cizince, protože hovořil velmi špatně česky. Oblečený byl do modrých džínů, tmavé bundy do pasu se světlým lemem, kolem krku měl velkou světlou šálu a na hlavě sluneční brýle. Policisté z kamerových záznamů dokonce zjistili, že po krádeži běžel Maiselovou ulicí směrem k Pařížské, kde nastoupil do vozidla taxislužby Škoda Superb, šedé barvy, a odjel k nemocnici Na Františku a dále ulicí Holbova.
 
Policisté proto žádají veřejnost o pomoc při pátrání po tomto muži, podezřelém z trestného činu krádeže. Tomu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení. Jakékoliv informace přijmou na bezplatné tísňové lince 158. Samozřejmě žádají o pomoc i taxikáře, který hledaného odvezl z místa.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 14. 11. 2013
Odkazy do noveho okna

Krádež šperků

Krádež šperků 

Detailní náhled

Krádež šperků - podezřelý

Krádež šperků - podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem