Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádež ve vlakovém kupé

Žena přišla o peníze a věci za osm tisíc korun.  

    Velmi neopatrně si počínala 24letá cizinka, která bydlí v současné době na Frýdecko-Místecku. V pondělí jela vlakem směrem na Ostravu. Kolem půl dvanácté v noci opustila kupé a odešla na toaletu. Udělala ale zásadní chybu: v kupé nechala svou tašku s peněženkou, mobilním telefonem, osobními doklady a dalšími věcmi, vše v hodnotě kolem osmi tisíc korun. Když se z toalety vrátila, marně tašku hledala. Ta totiž již byla v rukou neznámého pachatele.
     Žena přišla krádež oznámit včera dopoledne. Policisté oddělení železniční policie a doprovodu vlaků Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje věc vyšetřují pro trestné činy krádeže a neoprávněného držení platební karty.
 
     V souvislosti s tímto případem opětovně vyzýváme občany, aby při cestování vlakem nenechávali své věci bez dozoru. Odejít například na toaletu a nechat kabelku s osobními doklady a penězi na sedadle je opravdu nerozumné. Cestující by měli být obezřetní a mít na paměti, že ne všichni spolucestující jsou poctiví a nemají v úmyslu obohatit se právě díky vaší nepozornosti.  
             
 
                       
                                                                por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem