Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže věcí z karavanu a chatky

Novojičínští policisté v těchto dnech prošetřují krádeže věcí z karavanu v Libhošti a ze zahradní chatky v Sedlnicích. 

Neznámý pachatel odcizil v noci na 26. srpna z karavanu v Libhošti dva mobilní telefony Sony Ericsson W580 a Sony Ericsson W910i, plátěnou tašku a dvě peněženky s doklady a penězi. Celková škoda odcizením činila téměř sedm tisíc korun. Pachatel se tak dopustil trestného činu krádeže.
V době od 24. do 26. srpna vnikl do chatky v Sedlnicích neznámý pachatel. Zloděj nejdříve překonal sto dvacet centimetrů vysoké oplocení zahrady a poté vnikl do chatky, kde také přespal. Následně si z chatky odnesl patnáct litrů domácí pálenky, deset zavařenin s uzeným masem, parfém a pantofle. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu za téměř pět tisíc korun. Policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.


Stalo se ...


Vozidlem poškodil elektrické vedení

V úterý 25. srpna krátce před desátou hodinou dopolední došlo na staveništi dálnice D47 v katastru obce Bílov k poškození elektrického vedení. Třiapadesátiletý řidič nákladního vozidla Liaz řídil vozidlo mezi přemostěním a po vykládce asfaltové směsi se zvednutou korbou návěsu, se nepřesvědčil o bezpečném projetí tohoto úseku a přehlédl zde vedoucí elektrické vedení vysokého napětí. Následně s korbou zachytil o dva elektrické vodiče vysokého napětí 22 kV, které přetrhl a způsobil výpadek dodávky elektrické energie. Po dobu třiceti minut, tak nešla elektrická energie pro město Bílovec a několik okolních vesnic, než byla pracovníky poškozené společnosti dodávka obnovena. Svým jednáním způsobil řidič liazky společnosti předběžnou škodu ve výši 50 tisíc korun. Ke zranění přítomných osob nedošlo a rovněž nedošlo k poškození pracovních strojů. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení směřující k prověření a objasnění skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení.


Byt užívají neoprávněně

Z trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru jsou podezřelí manželé z Kopřivnice. Podezřelí od ledna letošního roku do současné doby v Kopřivnici na ulici Francouzská, bez platné nájemní smlouvy a jiného právního důvodu, neoprávněně užívají byt. Uvedený byt i přesto, že rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně  z dubna letošního roku, jim byla uložena povinnost uvedený byt do patnácti dnů vyklidit. Do dnešního dne byt nevrátili a rovněž nehradí ani náklady za užívání bytu. Městu Kopřivnice tak způsobili předběžnou škodu za čtyřicet tisíc korun.


Podvodnice okradla seniorku

Se známou fintu s nedoplatek za důchod, se v úterý 25. srpna dostala do bytu jednaosmdesátileté ženy neznámá podvodnice. Seniorka se domnívala, že se jedná o sociální pracovnice i přesto, že se jí takto neprokázala a ženu pozvala do svého bytu ve Frenštátě pod Radhoštěm. V bytě jí poté ukázala ústřižky složenek od vyplacených důchodů. Neznámá žena následně využila nepozornosti poškozené a z obývacího pokoje jí odcizila finanční hotovost. Podvodnice si tak odnesla finanční hotovost přes deset tisíc korun.


Další řidič nadýchal přes 3 promile

V úterý 25. srpna v odpoledních hodinách kontrolovali policisté řidiče motocyklu v obci Sálov na Odersku. Motocykl Jawa Mustang řídil místní muž. Řidiče kontrolovali z důvodu nečitelnosti a poškození registrační tabulky na motocyklu. Rovněž se nepodařilo dohledat identifikátor VIN kód. Při kontrole oderští policisté dále zjistili, že motocykl řídil pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška vykázala hodnotu 3,29 promile. Opakovaná zkoušky byla s výsledkem 3,13 promile. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil. Nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Krádež reklamních slunečníků

V noci na 26. srpna odcizil neznámý pachatel z venkovní terasy vedle bufetu ze sportovního areálu v Lichnově dva reklamní slunečníky. Poškozené společnosti tak pachatel způsobil škodu odcizením za 34 tisíc korun. Frenštátští policisté po pachateli krádeže intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem