Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež věcí z vozidel

ŽELEZNORUDSKO - Na parkovišti vnikl pachatel do dvou vozidel i karavanu, kde uvnitř spali majitelé. Odcizil finanční hotovost. 

           V sobotu 22. července letošního roku přijali policisté dvě oznámení o krádeži peněz ze zaparkovaných vozidel na Železnorudsku. Pachatel okradl majitele na parkovišti v obci Špičák.

V prvním případě v nočních hodinách vnikl neznámý pachatel do odemčeného vozidla značky Mercedes Benz, kde spala poškozená cizinka, kdy z odkládací přihrádky v předních dveřích vzal peněženku, ze které odcizil finanční hotovost. Pachatel následně peněženku, ve které byly i doklady, odhodil pod vozidlo.

      Pachatel vnikl na stejném místě do odemčeného karavanu, kde spal cizinec se svými syny a vzal klíče od vozidla značky Renault Trafic. Vozidlo bylo zaparkováno před karavanem a pachatel použil odcizené klíče k odemknutí. Uvnitř vozidla pachatel z nalezené peněženky odcizil finanční hotovost.  Pachatel peněženku zde zanechal a klíče od vozidla zavěsil na vnější zpětné zrcátko a místo opustil.

 Celková škoda přesáhla deset tisíc korun. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a případy dále prověřuje.

   

nprap. Ladmanová Dana

24. července  2017

  

vytisknout  e-mailem