Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež věcí z vozidla

KARLOVY VARY - Klínovec 

S příchodem vánočních prázdnin a také s větším množstvím turistů na horách zaznamenala policie zvýšený nárůst vloupání do vozidel a odcizení věcí z nich. Tento fakt má dva viníky, jednak pachatele, který se drze do vozidla vloupá a jednak majitele věcí, který je nechá viditelně ve voze a zloděje tak vyložené ke krádeží vybízí.

O tom se mohl přesvědčit jednatřicetiletý turista, kterému se zatímco on si užíval radovánek na sněhu  na Klínovci, podíval do vozidla Audi nezvaný host. Zatím neznámý pachatel vnikl násilím přes okno do vozidla a z něj odcizil fotoaparát, navigaci a osobní věci majitele vozidla. Jako by mu to všask nestačilo, vloupal se i do vedlejšího vozu WV Caddy, z něhož odcizil osobní tašku s doklady, platební kartu, mobilní telefon a mimo jiné i fotoaparát a lyžařskou výbavu.Celkově si tak zloděj připsal na konto 163 000 Kč a úkolem policie je nyní pachatele dopadnout.

Zároveň ale upozorňuje majitele vozidel, že není rozumné nechávat ve vozech osobní a důležité věci jako doklady či peníze a už vůbec ne je nechávat viditelně na ssedačkách či podlaze. Většina zaznamenaných případů je právě z těchto důvodů.
 

mjr. Mgr. Andrea Pomichalová
2.1.2011
 

vytisknout  e-mailem