Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež věcí z vozidla

Tábor – Nechávat odemčený automobil se opravdu nevyplácí! 

Táborští policisté řeší od včerejšího dne případ odcizení věcí z vozidla. Majitel zaparkoval dne 14. prosince 2010 kolem 18. hodiny osobní automobil tovární značky Ford Transit v Klokotské ulici a neuzamčený jej opustil. Druhý den ráno se k automobilu vrátil a zjistil, že si nějaký lapka nenechal ujít příležitost a auto přes noc vykradl. Zloděj odcizil autorádio s CD přehrávačem značky Sony, navigaci značky Dinavix a doklady od vozidla. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 000 korun.
Policisté neustále varují, že automobil není trezor, ale zatím řada z nás tento slogan nebere dostatečně vážně. Své věci si musí každý člověk chránit především sám a svým obezřetným chováním nedávat zlodějům příležitost.
 
Při předcházení krádeží věcí z vozidel je třeba dodržovat několik zásad:
  • Neponechávat ve vozidlech rezervní klíče ani doklady.
  • Neponechávat na viditelných místech (sedadla, odkládací plochy vozu), ale ani v zavazadlovém prostoru cenné věci, jako jsou peněženky, kabelky, aktovky, elektronika a podobně.
  • Před odchodem od vozidla zkontrolovat uzavření všech oken, zavazadlového prostoru a uzamčení dveří. Pokud je vozidlo vybaveno elektronickým bezpečnostním systémem, je důležité zkontrolovat jeho funkčnost.
  • V žádném případě neponechávat klíčky v zapalování ani při krátkodobém vzdálení se od vozidla.
  •  Při uklízení nákupu do zavazadlového prostoru nikdy neodkládat své osobní věci na přední sedadlo odemčeného vozidla. Vždy si je ponechat u sebe, i když je to nepohodlné.

     

Pokud se občan setká s podezřelým chováním cizích osob u zaparkovaných vozidel, neměl by být netečný a měl by okamžitě kontaktovat policii na lince tísňového volání 158.
 
prap. Bc. Lenka Kozoňová    taorpcr@mvcr.cz
16. prosince 2010                  

 

vytisknout  e-mailem