Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež věcí ze zahrady vyřešena

TEPLICE -Jednou kradl sám, podruhé s přítelkyní; Dostal chuť na sladké...  

Krádež věcí ze zahrady vyřešena
     Po tříměsíčním vyšetřování uzavřeli policisté případ vloupání do zahradní chatky, ke kterému došlo v půlce srpna v Proseticích. Tehdy ještě neznámý pachatel vnikl po rozpletení pletiva plotu na zahradu, odkud následně odcizil stavební kolečko, železné rošty, vařič a další věci v hodnotě necelých pět tisíc korun. Policisté nyní sdělili podezření z přečinu krádeže 24letému muži, který se podle zjištěných důkazů vloupání dopustil.
     Není to ale jediná krádež, kterou má na svědomí. Mladý muž je dále důvodně podezřelý, že společně se svou 29letou přítelkyní zneužili dobroty staršího muže, který je nechal bydlet ve své chatce, a z pozemku mu postupně odcizili lešenářské trubky, litinovou vanu, stavební kolečka a další železný materiál a navíc i sto kilogramů brambor, vše v celkové hodnotě téměř 18 tisíc korun.
     Z chaty, kde už je majitel poté, co zjistil, že ho okradli, nechtěl nechat, je museli dokonce vyvést policisté.  Oběma spolupachatelům podezřelým z přečinu krádeže hrozí v případě uznání viny až dvouleté vězení.
Krádež věcí ze zahrady vyřešena.mp3 
 
Dostal chuť na sladké
     Neodolatelnou chuť na sladké dostal včera v podvečer 26letý muž, který se vydal do supermarketu v Trnovanech. Na prodejní ploše vzal 16 čokoládových tyčinek, které si schoval pod bundu a aniž by za sladkosti zaplatil, prošel pokladní zónou. Pozorný pracovník ostrahy obchodu ale lapku odhalil a předal přivolaným policistům. Ti zjistili, že už byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, proto jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže, za který se může vrátit do vězení až na tři roky.
 
Taška přilákala zloděje
     Taška položená na zadních sedadlech auta zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. Včera dopoledne se pachatel v Trnovanech vloupal do zaparkovaného vozidla, z něhož odcizil látkovou tašku. Z velké kořisti se ale neradoval, poškozený v ní měl pouze zavírací nůž, jinak byla prázdná. Daleko větší škodu způsobil zloděj poškozením auta, jehož oprava bude stát kolem tří tisíc. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Vykradený skleník
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proboštově vloupal do skleníku. Po překonání plotu, vnikl na pozemek u rodinného domu a po odstranění visacího zámku vnikl do skleníku, ze kterého odcizil uskladněné věci. Odnesl si horské kolo, prodlužovací kabely, vysavač, bourací kladivo, pískovou filtraci a další věci v hodnotě 32 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 26. 11. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem