Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež vloupáním do prodejny potravin

Tábor - Po Dražicích další útok v Opařanech.(Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Policisté na Táborsku šetří v tomto týdnu již druhou krádež vloupáním do prodejny potravin. Po události v obci Dražice, kam se zloděj vloupal v době uplynulého víkendu, zaútočil zloděj v noci z 29. na 30. března 2012 i v nedalekých Opařanech. Stejně jako v předešlém případě se do prodejny dostal po násilném překonání mříží jednoho z oken a bral opět především kartony cigaret. Vedle toho odcizil i provozní finanční hotovost, alkohol, různé potraviny a další zboží. Jeho přesný soupis určí až následná inventura. Předběžná škoda na zařízení prodejny a odcizeném zboží byla odhadnuta na částku 80 000 korun.
Po pachateli pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení Bechyně. Žádají tímto každého, kdo by mohl jakoukoliv informací přispět k objasnění tohoto případu, aby své poznatky sdělil na telefonním čísle 974 238 750 či policejní lince číslo 158.
Společně s táborskými policisty, kteří dle místní příslušnosti šetří krádež v potravinách v obci Dražice, zkoumají, zda se obou skutků nedopustil stejný pachatel. V souvislosti s těmito případy upozorňují majitele či provozovatele prodejen potravin, stejně jako majitele jiných provozoven, například novinových stánků či prodejen u benzinových čerpacích stanic, na důsledné zabezpečení zejména zde uloženého alkoholu a cigaret.
   
 por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
1. dubna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem