Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež vloupáním do stavební buňky

Tábor – Planá nad Lužnicí - Stavbaři pozor. (Hlasová schránka 974 238 116)  

Policisté pátrají po zloději, který se v době od půl třetí hodiny odpolední pondělí dne 4. srpna 2014 do jedné hodiny odpolední následujícího dne vloupal do stavební buňky u výstavby skladové haly v Průmyslové ulici v Plané nad Lužnicí. Po násilném překonání zámků dveří zde odcizil bourací kladivo značky Hilti 905 AVR s příslušenstvím, zejména čtyřmi kusy tzv. špičáků, vše v černém kufru, dále pak velkou benzinovou flexi pilu rovněž značky Hilti s kotoučem na beton a dva bubny se stavebním prodlužovacím elektrickým kabelem o délce 25 metrů. Stavební firmě tím způsobil škodu ve výši přes 80 000 korun.
Jak je zřejmé, stavební nářadí je stále v kurzu. Zloději při jeho krádeži překonávají i relativně důsledné zabezpečení. Zajištění tohoto materiálu proti zlodějům je tak nutné věnovat více než důkladnou pozornost.
Po zloději i odcizeném nářadí pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení PČR Sezimovo Ústí. Jakékoliv informace, které by přispěly k objasnění tohoto případu, ať již z místa činu, případně k podezřelé nabídce prodeje odcizeného nářadí, přivítají na své služebně v Nerudově ulici v Sezimově Ústí II., na telefonním čísle 974 238 730, případně cestou policejní linky číslo 158.
Děkujeme.   
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. srpna 2014 
 

vytisknout  e-mailem