Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež vloupáním do vozidla

Tábor – Z kufru auta zmizelo nářadí. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Že „Auto není trezor“ se přesvědčil další majitel osobního vozu. Svůj automobil tovární značky VW nechal od večerních hodin dne 11. září zaparkovaný v ulici Kpt. Jaroše v Táboře. Sobotního rána dne 13. září pak zjistil, že je vůz otevřený a vykradený.
Pachatel vypáčil víko zavazadlového prostoru a odcizil zde zanechané nářadí. Výčtem se jednalo například o akumulátorový šroubovák značky Makita, vrtačku značky Black and Decker, elektrickou pilu značky Narex, dále pak přímočarou pilu, úhlovou brusku, sadu šroubováků, maticových klíčů a dalšího nářadí, vše v celkové hodnotě bezmála 21 000 korun. Dalších 2 000 korun pak bude majitele stát oprava poškozeného vozu.
Po pachateli i odcizeném nářadí pátrají policisté táborského obvodního oddělení. Lze je těžko předpokládat, že zloděj použije nářadí k práci. Pravděpodobně se jej bude snažit obratem ruky prodat.
Jakékoliv informace, které by přispěly k dopadení pachatele, zejména pak poznatky k podezřelé nabídce prodeje odcizeného nářadí, přivítají policisté na své služebně v Divadelní ulici, na telefonním čísle 974 238 700, případně policejní lince číslo 158.
Nejedná se o ojedinělý případ. Nářadí, uložené zejména v dodávkových vozech řemeslníků, je častým předmětem zájmu zlodějů. Na tyto případy opětovně upozorňujeme a doporučujeme, pokud je to jen trochu možné, parkovat automobily tak, aby možnost krádež vloupáním byla co nejvíce eliminována (garáž, oplocený pozemek, prostor zajištěný bezpečnostní kamerou). Nejlepší prevencí je pak žádné cenné předměty ve vozidlech nezanechávat.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
16. září 2014
 

vytisknout  e-mailem