Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež vozidla kriminalisté objasnili

JIHLAVSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit krádež vozidla Dacia Duster, ke které došlo tento měsíc v Jihlavě. Pro automobil si podezřelý muž přijel až z Lounska, po krádeži se mu stala osudnou kontrola policejní hlídky na dálnici. Kromě toho, že řídil vozidlo, které nebylo jeho, navíc ještě seděl za volantem, i když z rozhodnutí soudu řídit automobily nesmí. Odcizené vozidlo v hodnotě necelých 200 tisíc korun policisté předali zpět jeho majiteli.

Kriminalisté muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti minulý týden zadrželi a umístili ho do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Čtyřiapadesátiletý muž z Kolínska byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán. Vloni v únoru mu bylo exekučním příkazem na podkladě vykonavatelného rozsudku soudu pozastaveno řidičské oprávnění.

Čtyřiapadesátiletý muž je obviněn z toho, že přes uložený zákaz přijel vozidlem z Lounska do Jihlavy, kde žije jeho příbuzný, kterému měl dle předchozí dohody přivézt automobil Škoda Octavia. Octavii předal a odešel. Následně se na ulici Březinova vloupal do zaparkovaného uzamčeného automobilu Dacia Duster, vozidlo odcizil a jel s ním směrem k dálnici. Na dálnici pokračoval v jízdě ve směru na Prahu a na kilometru 111 ho po desáté hodině večer u čerpací stanici zastavila při silniční kontrole policejní hlídka dálničního oddělení Velký Beranov. Při kontrole policisté zjistili, že má muž blokaci řidičského oprávnění a řidičský průkaz má zadržený, v další jízdě tak již řidič nesměl pokračovat. Dále provedli policisté kontrolu vozidla a zjistili, že muž není jeho majitelem. Začali proto prověřovat, za jakých okolností se muž k automobilu dostal. Následně policisté provedeným šetřením zjistili, že je vozidlo kradené. Automobil Dacia Duster kriminalisté zajistili a poté ho předali zpět jeho majiteli. Podezřelého čtyřiapadesátiletého muže zadrželi, umístili ho do policejní cely a zahájili jeho trestní stíhání.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

23. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem