Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež vozidla se jim nevyplatila.

TRUTNOVSKO – Dva muži skočili ve vazbě. 

Policejní komisař v těchto dnech zahájil trestní stíhání proti dvěma mužům (oba 21 let) a obvinil je z přečinů neoprávněné užívání cizí věci, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí.

V pátek 25. října 2019 krátce před půl desátou večer jsme na lince 158 přijali oznámení o krádeži vozidla Fiat zaparkovaného před jedním kulturním domem v Trutnově. Okamžitě se rozběhla rozsáhlá pátrací akce a policisté začali automobil hledat. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Muži zákona jedoucí vozidlo zastavili v obci Chotěvice chvíli před 22. hodinou a dva mladíky, kteří v něm jeli, zadrželi.

Obviněným klademe za vinu, že z šatny kulturního domu společně odcizili dva mobilní telefony, finanční hotovost a klíčky od vozidla Fiat, kterým následně z místa odjeli. Poškození si škodu vyčíslili na více než 220 tisíc korun. Vozidlo i mobilní telefony mají majitelé v této chvíli už zpět.

Závěrem nutno dodat, že mladíci mají z minulosti již zkušenost s porušením zákona. Oba totiž mimo jiné usedli za volant vozidla Fiat s vědomím, že mají vysloven pravomocný zákaz řízení. Po krádeži se v řízení vystřídali, ačkoliv věděli, že řídit nesmí. Jeden z dvojice má dokonce udělen zákaz řízení opakovaně a druhy má navíc za sebou také odsouzení za majetkovou trestnou činnost. V současné době jsou muži ve vazební věznici.  

V případě odsouzení prvnímu z dvojice hrozí až dvouletý trest odnětí svobody a druhému až na délku tří let. 

nprap. Lukáš Vincenc
29. října 2019, 10:33

vytisknout  e-mailem