Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež vrtačky objasněna

TEPLICE - Během týdne byl pachatel dopaden; Hladový zloděj... 

Krádež vrtačky
     Policisté dopadli zloděje, který minulou sobotu kradl v Duchcově. Jednadvacetiletý lapka využil nestřeženého okamžiku a z chodby volně přístupného domu odcizil elektrickou vrtačku v hodnotě 3500 korun. Následně ji za čtyři stovky prodal a peníze utratil. Protože byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost, policisté jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže, z něhož mu sdělili podezření. Případem se bude zabývat soudce, který může zloděje poslat až na tři roky za mříže.
 
Hladový zloděj
     Vyhládlý byl zřejmě zloděj, který vykradl sklep v Teplicích. Z kóje v činžovním domě, do které se vloupal, si odnesl deset kilo cukru, kilo rýže, několik konzerv, deset kilo brambor a 30 sklenic s povidly a džemy. Oznamovatel vyčíslil škodu na 1200 korun, pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu až tříleté vězení.
 
Přišel o peněženku
     O peněženku s doklady a finanční hotovostí přišel host jednoho lázeňského domu v Teplicích. O víkendu využil neznámý pachatel neuzamčených vstupních dveří do pokoje a z kalhot uložených v předsíni peněženku odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin porušování domovní svobody, za který hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Vandal propíchal kola
     Škodu ve výši 17 tisíc korun způsobil neznámý vandal majiteli mercedesu, který parkoval v Teplicích. V sobotu po desáté večer propíchal cizinci všechny čtyři pneumatiky, policisté případ vyšetřují jako přečin poškození cizí věci a po pachateli intenzivně pátrají.
 
Vloupání do chatky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do zahradní chatky. Kromě zničených vstupních dveří přišel oznamovatel o tři ponorná čerpadla, vrtačku a prodlužovací kabely. Celková škoda přesáhla pětitisícovou hranici, ve věci byly zahájeny úkon trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K dopravní nehodě došlo v době od 16:30 hodin dne 30. listopadu 2012 do 16:00 hodin dne 1. prosince 2012 na konci obce Moldava ve směru na Nové Město. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil zaparkované vozidlo značky Škoda a z místa odjel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem. Policisté na poškozeném vozidle zajistili stopy laku žlutozelené barvy.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 3. 12. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem