Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež xenonových světel přímo pod kamerou

Během krádeže si jeden z podezřelých koupil cigarety v nedaleké večerce, které zaplatil dolarovými bankovkami. 

Kriminalisté zabývající se problematikou krádeží a vloupání do vozidel ve třetím policejním obvodě řeší od konce září případ krádeží xenonových světel z vozidla Škoda Octavia v pražských Dolních Chabrech. Když detektivové začali s šetřením k případu, podařilo se jim zajistit i kamerové záznamy, ze kterých zjistili, že 22. září krátce po deváté hodině ranní přijela na křižovatku ulic Spořická a U Václava dvojice mužů vozidlem Volkswagen Sharan a zastavila vedle zaparkované škodovky. Řidič vystoupil, odešel do nedaleké večerky, kde zakoupil cigarety značky Benson & Hedges v černé krabičce, zaplatil dolarovými bankovkami a vrátil se zpět k vozu. Z volkswagenu pak vystoupil spolujezdec, společně se sehnuli ke škodovce a po pár vteřinách odcizili xenonová světla. Odmontované světla v hodnotě asi třicet tisíc korun odnesli do svého vozidla a odjeli pryč. Kriminalisté během šetření skutku zjistili, že vozidlo Volkswagen Sharan ani jednomu z mužů nepatří, předešlého dne totiž tento vůz nahlásil jeho sedmapadesátiletý majitel jako odcizený. Ke krádeži mělo podle majitele dojít během nočních hodin v ulici Františka Kadlece.
 
Detektivové disponují nejen kamerovými záznamy, které zachycují krádež xenonových světel, ale i záznamy z večerky, kde řidič kupoval cigarety. Policisté tak znají přesnější podobu jednoho z podezřelých, který se společně se spolupachatelem dopustil trestného činu krádeže a v případě jejich dopadení jim hrozí až dvouleté vězení. Nicméně kriminalisté nevylučují, že tato dvojice toho má na svědomí daleko více a právní kvalifikace by se tak nakonec mohla s ohledem na způsobenou škodu zpřísnit.
 
Jakékoliv informace k pohybu, pobytu nebo totožnosti hledané dvojice přijmou kriminalisté na bezplatné tísňové lince 158
 
por. Bc. Jana Rösslerová 29. 10. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem