Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež zábavné pyrotechniky

SOKOLOVSKO – Obviněni 3 muži.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 23, 25 a 33 let.

  • 23letého a 25letého obvinili ze spáchání přečinů Krádež a Poškození cizí věci
  • 33letého obvinili ze spáchání přečinu Krádež

Trestných činů se obvinění muži měli dopustit na konci prosince. Nejprve v nočních hodinách 29. prosince po společné domluvě 23letý a 25letý vnikli po násilném otevření dveří do obchodního domu, a to v době, kdy je prodejna pro zákazníky uzavřena. Postupně odtud ve třech případech odcizili nejméně 14 kusů vystavené zábavné pyrotechniky.

O den později opět v nočních hodinách 23letý tentokrát s 33letým mužem po společné domluvě opět vnikli do obchodního domu a odcizili odtud dvě přepravní krabice s různou zábavnou pyrotechnikou, které byly určené k doplňování regálů a  dále navíc při útěku ještě další balení pyrotechniky.

VIDEO

Odcizením zboží byla poškozené společnosti dle odborného vyjádření způsobena škoda kolem téměř 7 tisíc korun a na poškození dveří škoda kolem 12 tisíc korun.

Policejní komisař na 23letého obviněného muže podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele.

Všichni tři obvinění se krádeže dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za přečin Krádež odsouzeni. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
26. 1. 2017
 

vytisknout  e-mailem