Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež železa

Kolejnice skončily ve sběrně 

V práci se měli domluvit čtyři muži z Rokycanska ve věku 60, 50 a 47 let na svém společném jednání, které však bylo v rozporu se zákonem. V únoru totiž pracovali na demontáži železných kolejnic a tento materiál pak uskladnili  do oploceného areálu v Rokycanech. V několika posledních dnech se pak po vzájemné domluvě měli pro železný materiál vydat, přičemž ve dvou případech měli odnést  přes 800 kilogramů, jednou přes 700 kilogramů a pak ještě skoro 600 kilogramů. Železo pak  odevzdali ve sběrně surovin. Tímto společným jednáním měli způsobit celkovou škodu  dosahující skoro na 18 tisíc korun.
Jejich protiprávní jednání však neuniklo pozornosti rokycanských kriminalistů, kteří podezřelé odhalili  22. února v den jejich posledního skutku, kdy měli odevzdat skoro 600 kilogramů odcizeného železa. Ještě tohoto dne  si tak všichni "pracanti" převzali z rukou policistů záznam o sdělení podezření  pro pokračující přečin krádeže, spácháného ve spolupachatelství.
Dle trestního zákoníku lze pachatele krádeže, který si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou, potrestat odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

nprap. Jana Tomková
23.2.2011

 

vytisknout  e-mailem