Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež železa je vyšla draho

Policisté hledali zloděje železa. Našli je v nabouraném autě. 

Chvíli po jedné hodině ráno jsme přijali oznámení o krádeži železa ze sběrny kovů v ulici V Chotejně v Praze 10. Té se měli dopustit dva, v té době neznámí pachatelé, kteří stihli utéct ještě před příjezdem policistů. Muži zákona následně zjistili, že nenechavci měli při útěku natolik na spěch, že ve sběrně jeden z nich zapomněl své boty. To byla v danou chvíli jediná stopa, kterou policisté disponovali, ale jak se následně ukázalo, velice zásadní.
O přibližně dvacet minut později došlo v nedaleké ulici U Továren k další události, při které řidič havaroval se svým osobním vozem. Oba případy spolu zdánlivě nesouvisely, ale to jen do té doby, než si policisté všimli, že je řidič bos. Proto prohledali jeho auto, ve kterém našli kradené železo. Navíc se ukázalo, že pachatelé byli opravdu dva. Druhý spolupachatel ale nechal po havárii svého komplice takzvaně na holičkách a z místa utekl do nedaleké ubytovny. Tam ho také policisté chvíli na to zadrželi.
Oba muži (24, 31) se na základě důkazů ke shora popsané krádeži železa ve sběrně doznali ještě na místě havárie. Proto následně skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádeže. Byť si lapkové zničili auto a kradené železo už také nezpeněží, i tak jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 24. 7. 2013

vytisknout  e-mailem