Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež železa se nepovedla

DĚČÍN - Krádež železa se nepovedla; Pozor na to, co kupujete; Kradli plechy ze střechy; Tankoval, kam neměl 

Kovového šrotu ke zpeněžení se zachtělo dvaatřicetiletému muži z Rumburku. S pomocí násilí se kvůli tomu v sobotu vloupal do sklepa jedné budovy. Na místě byl však záhy přistižen hlídkou místních policistů, takže místo do sběrny se odebral na obvodní oddělení. Tam si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu krádeže vloupáním. Protože byl ale v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost trestán, hrozí mu až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Pozor na to, co kupujete
 
Včera v dopoledních hodinách kontrolovala hlídka varnsdorfských policistů motocykl. Záhy však zjistila, že byl nedávno odcizen v Mikulášovicích. Osoba, která jej řídila, měla stroj zakoupit za částku deset tisíc prostřednictvím inzertního časopisu. Samozřejmě musela vozidlo vydat.
 
 
Kradli plechy ze střechy
 
Na střeše bývalé restaurace v obci Jiřetín se v sobotu před půlnocí pilně činili dva výtečníci. Loupali zde měděnou střešní krytinu a to ne zrovna v malém množství. Šestapadesát metrů čtverečních znehodnoceného plechu a škoda kolem devadesáti tisíc korun jsou plody jejich práce. Na místě je ale přistihla hlídka varnsdorfských policistů, takže dílo nedotáhli do konce. Kriminalisté z Děčína, kteří na místo vyjeli, ale svou práci do konce dotáhli a proti dvaačtyřicetiletému muži a o tři roky mladšímu komplici zahájili trestní stíhání pro krádež a poškození cizí věci. Z toho kouká hrozba až dvouletého vězení.
 
 
Tankoval, kam neměl
 
Podezření z krádeže sdělili ve zkráceném přípravném řízení v sobotu policisté z děčínského obvodního oddělení osmatřicetiletému muži. Ten měl v minulém období svému zaměstnavateli způsobit škodu přes pětadvacet tisíc korun neoprávněným čerpáním pohonných hmot mimo služební vozidlo na bezhotovostní tankovací firemní kartu. Trestní zákoník v takovém případě nabízí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
 
6. 6. 2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem