Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže

Písek – Policisté trojici zadrželi po poslední krádeži v nemocnici. 

Vyšetřovatel zahájil v pátek 23. listopadu trestní stíhání tří osob (dva muži a jedna žena) pro majetkovou trestnou činnost na Písecku.
 
Obvinění sháněli vše, co by mohli zpeněžit a kradli. Klec padla ve čtvrtek 22. listopadu, kdy se v Písecké nemocnici pokoušeli dostat do mincovníku u kávového automatu. Policisté podezřelé osoby zadrželi a při prošetřování vyšlo najevo, že mají zřejmě na svědomí další trestnou činnost.
 
Dne 20. listopadu měli, po předchozí domluvě, vniknout v katastru obce Putim do zaparkovaného autobusu.
Tisková zpráva ze dne 21. 11. 2012:
Okradl studenty
V úterý 20. listopadu kradl zloděj v zaparkovaném autobusu v obci Putim. Pachatel vypáčil dveře a vnikl do vozidla, odkud odcizil pět batohů s doklady, finanční hotovostí a dalšími věcmi studentů písecké střední školy. Ke krádeži došlo v době od půl desáté dopoledne do třinácté hodiny.Případ řeší policisté Obvodního oddělení Protivín.
 
Dále měli v době od 20. do 22. listopadu škodit v Písku, kde vypáčili a odcizili mincovník u automatu myčky osobních vozidel. V Čížové se pak měli vloupat do stodoly u domu a odnést motorový kultivátor a křovinořez. V Miroticích zřejmě odcizili z chodby domu čtyři páry bot. V ubytovně v Písku měli krást v pokoji, kde odcizili oděvy i s peněženkou a dalšími věcmi.
 
Poslední z případů, které jsou zatím ve výčtu skutků v obvinění, je pokus vloupání do kávového automatu v písecké nemocnici.
Způsobená škoda přesahuje 33 000 korun.
 
Starší z obviněných mužů (1975) již má kriminální minulost a byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí muže do vazby, který soud v sobotu 24. listopadu akceptoval. Vyšetřování je tedy proti tomuto muži vedeno vazebně a další dva obvinění jsou stíháni na svobodě.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
26. listopadu 2012
 

vytisknout  e-mailem