Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže

SOKOLOV - Kradl vodovodní baterie ve vlaku 

Krádež mědi
Sokolovští kriminalisté sdělili podezření z krádeže vloupáním 32letému muži z Chodova. Podezřelý měl se svým komplicem, který je policii také znám, vniknout dne 4. 6. do dolového území na Sokolovsku. Muži měli společně za užití násilí a přineseného nářadí překonat oplocení a vniknout do prostoru venkovního skladu na ukládání elektromotorů. Z tohoto prostoru chtěli odcizit z části motoru měď. Při této činnosti byli však vyrušeni bezpečnostní agenturou, která a na místo přivolala policii. Škodu poškozená firma předběžně vyčíslila na částku 15 tis. Kč.
 
Vloupal se do aut
Habartovští policisté sdělili podezření z krádeže 20letému muži z Habartova. V květnu letošního roku měl podezřelý na odstavném parkovišti v obci Krajková vniknout do osobního vozidla. Z vnitřních prostor měl odcizit sekeru, ruční svítilnu, nářadí a také náhradní klíč k jinému osobnímu vozidlu, které bylo zaparkováno na stejném parkovišti. Podezřelý měl tento klíč použít k překonání uzamčení vozidla a odcizit zde různé věci např. různé platební karty, doklady, nářadí. Celková škoda na odcizených věcech je předběžně vyčíslena na částku necelých 24 tis. Kč. Podezřelému za krádež hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
Policisté upozorňují - auto není trezor. Více informací o prevenci ZDE.
 
Kradl vodovodní baterie ve vlacích
Jednadvacetiletý muž z Chodova si vyslechl podezření z přečinu krádeže. Té se měl opakované dopouštět ve vlacích v dubnu letošního roku. Nejméně ve dvou případech měl podezřelý odcizit 7 vodovodních baterií v různých vlacích a vlakových trasách, které však vždy vedly přes Chodov. Svého jednání se měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech Okresním soudem v Sokolově a také Okresním soudem v Karlových Varech uznán vinným ze spáchání krádeže. Nyní mu tak v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
5. června 2013

vytisknout  e-mailem