Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže

Policisté pátrají po pachatelích majetkových trestných činů 

Šetřením několika majetkových trestných činů se zabývají v posledních dnech policisté na Rokycansku.

Ti přijali ve středu 5.5.2010 oznámení o vloupání do kanceláře ve Strašicích. Zatím neznámý pachatel zde měl v noci  "úřadovat". Poté, co místnost prohledal, odcizil několik obrazů, čímž měl po sobě zanechat škodu přesahující 16 tisíc korun.   Předešlé noci  mělo ve Strašicích dojít i k dalšímu případu krádeže. Pachatel za použití násilí vnikl do místní restaurace a zde odcizil z výherních automatů finanční hotovost. Tu pak nalezl i v odložené peněžence, která byla za barovým pultem. Vzniklé škody  byly  následně vyčísleny na částku  převyšující osm tisíc korun. Případy nyní šetří hrádečtí policisté pro podezření ze spáchání přečinů krádeže.

Jejich rokycanští kolegové ze služby pořádkové policie se  zabývají protiprávním jednáním, ke kterému došlo v době od 3. do 5. května,  4. května a v noci  na 3. května, kdy si pachatelé vyhlédli jako objekt svého zájmu vozidla. V prvním případě to byl pracovní stroj  nedaleko obce Holoubkov, ze kterého bylo odčerpáno 200 litrů  motorové nafty. Odcizením pohonných hmot, tak zatím neznámý pachatel způsobil škodu  dosahující skoro na šest tisíc korun. Ve druhém případě  "hrála pro pachatele" významnou roli nedbalost poškozené. V nezajištěném voze zn. FIAT ponechala totiž igelitovou tašku s dokumenty a finanční hotovostí  přesahující 20 tisíc korun. Ke snadnému lupu si tak zloděj přišel během několika minut  před 15tou hodinou v rokycanské ulici K Trhovce.  Třetího května pak rokycanští policisté vyjížděli do Mýta k  vloupání do osobního vozu zn. RENAULT.  V noci  vnikl pachatel do interiéru vozu, odkud následně odcizil autorádio, několik kusů CD v krabičce a  ze zadních sedadel látkovou bundu. Způsobené škody byly odhadnuty na necelých pět tisíc korun.

Na zbirožsku šetří místní policisté majetkový trestný čin krádeže spočívající  v  pokácení a  odcizení  stromů.  Během měsíce května  pokácel zatím neznámý pachatel v  lesním porostu,  v místech zvaných Kvásek, dvanáct vzrostlých smrků, borovic a jiných dřevin. Ty pak rozřezal a část z nich odcizil. Majiteli tak měl způsobit desetitisícovou škodu.

 

vytisknout  e-mailem